Днес цялата страна от запад на изток ще бъде обхваната от

...
Днес цялата страна от запад на изток ще бъде обхваната от
Коментари Харесай

Гръмотевични бури връхлитат страната днес

Днес цялата страна от запад на изток ще бъде обхваната от превалявания, които ще продължат с спирания през целия ден, демонстрира прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Ще вали интензивно, тук-там и дълготрайно с гръмотевични стихии, плевел вятър и градушки. Привечер и през нощта против четвъртък валежите ще стопират още веднъж първо в Западна, а по-късно и в Източна България.

За цялата страна са в действие предизвестия за рисково време. В Северна и Централна България количествата ще са към 35-40 литра на квадратен метър, а в най-южните и източните региони има условия да паднат до 80 литра на квадратен метър дъжд за денонощието. В Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Варна е разгласен оранжев код

Дневните температури ще са много по-ниски от нормалните през юли. В северната половина на страната – сред 21 и 24 градуса. На юг ще бъде малко по-топло – от 24 до към 30 градуса.

Черноморието също попада в плен на неприятното време. Валежите там ще са по-значителни следобяд, по здрач и през нощта. Почти по цялото крайбрежие се чакат обилни количества дъжд, в южните региони и с гръмотевични стихии. Температурите денем – към 25 градуса на въздуха и 24-25 на морската вода. Морето ще е умерено.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР